Memorial

ZAVOD O / ZAKLJUČNI ŽUR /w CARNAVAL (SLO), GRRIZLI MADAMS (SLO)


22/06/2012
15:00

Vstop PROST!

Tokratni uvod v zaključni vikend letošnje Ostrigine sezone pripada skorajda celodnevnemu žuru Zavoda O, zavoda škofjeloške mladine, ki pod eno streho združuje različne entitete kot so MKC Pri Rdeči Ostrigi, MMC Pulsar in Atelje Clobb.

V popoldanskem delu vsem igrarije željnim, po dolgem času pripravljamo športni ”GAMERZ PARTY’‘, tokrat se boste od 15.00 dalje lahko pomerili v legendarnih smučarskih skokih DSJ 3. Tokrat prvič v Ostrigi na velikem platnu! Za ostale športne fanatike pa bo na voljo tudi inačica žogobrca na X360, PES / FIFA ali mogoče celo oboje (odvisno od prijavljenih – prijavite se na [email protected]). Prijavnine ni, najboljši pa bodo prejeli praktične nagrade!

V večernem delu sledita koncerta 2 odličnih slovenskih stoner zasedb CARNAVAL in GRRIZLI MADAMS, po polnoči pa sledi plejada plesne muzike in hitov izpod prstov Ostriginih DJev.

Več o bendih:

Zastavonoše domačega kitarskega stonerja prihajajo v Ostrigo! Počasi že kultni Carnaval z novo ploščo “Tennis Football Basketball“, po kadrovskem cunamiju v bendu, tokrat kot trio. Grrizli Madams pa prvič na obisku z dolgometražno ploščo “SNTNTN“, ki je letos izšla za založbo Radia Študent .

Takole so o Carnaval zapisali ob njihovem nastopu v Gustafu, takrat v sklopu obletnice Radia MARŠ :

Carnaval so band, na katerega bi, če bi obstajal logičen svet, tripala vsa slovenska mladina kot generacija 90ih na Nirvano. Morda pa je bolje da je ta svet upside down. Ako jih še niste slišali igrati v živo in nimate na kasetah, cdjih, dvdjih, ključih njihove muzike je zdaj priložnost da to popravite, v nasprotnem primeru vas bo nekega dne pošteno sram.

O Grrizli Madams pa je Dušan Jesih v recenziji prvega ploščka na MMC RTV Portalu takole zapisal:

Instrumentalni rock, katerega siloviti, čvrsti, občasno drveči a vseskozi nadzorovani zvočni izbruhi občasno spominjajo na boljše trenutke grangea, tu in tam pa tudi na stoner rockersko zamaknjenost ali postrockovsko eksperimentiranje.

Trio Grrizli Madams je povil novo studijsko ploščo. Za razliko od prve, V vrtincu vsemogočnega miru iz leta 2010, gre tokrat za obsežnejžo izdajo, ki vsebuje 39 minut materiala. Ta je nastajal in se medil med leti 2009 in 2011. Trio se na novi plošči malce manj posveča raztegljivi in zasanjani formi, kakršno je gojil na predhodniku in se bolj ukvarja z razgibano in dinamično ritmiko. Estetika muziciranja se razteguje od grobih kitarskih akrobacij, do nežnih ritmičnih podlag in obratno ter se poslužuje neponavljajočih se sludge metalskih, atmosferičnih, hrupnih rockovskih in še kakšnih kitarskih žanrskih oblik. Novost na plošči so tudi spremljajoči vokali, ki se resda pojavijo le tu in tam, vsega na štirih, od devetih skladb, a začinijo po večini inštrumentalno izraznost.

START KONCERTOV: 22.00

Komentiraj!