Brucovanje

Ujet.si, filozofija, dijaški živ žav in driskobirthday!


Predavatelj Vladislav Stres bo skušal predstaviti tako človeški vidik “bogov” kot tudi vsebinski Enetskega oz. Venetskega Panteona. Gradivo in strokovno pomoč je dobil tudi pri Petru Amaliettiju in Dimitriju Kebetu, za področje Karantanskega bajeslovja pa v knjigah Joška Šavlija.

Vabljeni na predavanje v sredo ob 20.00.

Bog je dolga tisočletja predstavljal točko, ki je s svojo močno gravitacijsko silo urejala ves človeški svet in ga držala skupaj. Izjemno vlogo je igral predvsem na moralnem področju, saj je predstavljal podlago s katero stojijo in padejo vse moralne sodbe. Na tem srečanju bomo poskusili odkriti izvor moralnosti in iskali dobre razumske argumente za moralno delovanje. Premislek bo organiziran v obliki dialoga. Če boste hoteli, kaj povedati, boste dobili besedo. Če ne bi radi govorili, vam ne bo treba. Vabljen vsak, ki rad misli, govori ali posluša, v četrtek ob 19.00.

Že 13.  leto zapored se bo v bivši vojašnici odvijal Dijaški ŽivŽav s pestrim programom v popoldanskem in večernem delu. Ob 13.3019.00 poteka popoldanski del s koncerti in zabavnimi igrami na območju vojašnice, 16.00 – 01.00 elektronski del na Ostriginem vrtu, od polnoči naprej pa se zabava nadaljuje v dvorani Ostrige, kjer vas bodo zabavali preverjeni Ostrigini DJi.

Ne zamudite, petek ob 13.30!

Rojstni dan je obletnica, ko glasbeni kolektiv praznuje svoj datum rojstva. Rojstni dnevi se praznujejo z velikim številom udarcev, najpogosteje iz cd predvajalnikov, gramofonskih plošč ali prenosnega računalnika. To poznamo tudi pod imenom obred. Obred je slovesnost, ko izbrani glasbeniki predvajajo elektronsko glasbo v brezglavi maniri. To poznamo tudi pod imenom RAVE. In to je pravi odgovor! In baloni polnjeni s helijem! Štart sobota ob 15.00!

Komentiraj!